Karjalan turismi

Suomen puolinen Karjala käsittää kaksi nykymaakuntaa, Etelä- ja Pohjois-Karjalan. Keski-Karjalan seutukunta puolestaan muodostaa Pohjois-Karjalan eteläosan.

Venäjän rajan läheisyydellä on suuri merkitys alueen matkailulle. Suuri osa miljoonista vuotuisista rajanylityksistä on ostomatkailijoita, mutta myös yöpymisten määrä on merkittävä.

Pohjois-Karjala

Pohjois-Karjalan kuntien yhteinen matkailusivusto on Visitkarelia.fi. Suomen itäisin maakunta tunnetaan etenkin kesämökkeilystä: tänne lähdetään rentoutumaan ja laulun sanoin vaihdetaan farkut verkkarihousuun. Alue tarjoaa upeita luontokohteita, Kolin kansallismaisema näistä tunnetuimpana.

Keski-Karjala

Keski-Karjalan muodostavat Kitee, Rääkkylä ja Tohmajärvi. Alue kuuluu myös Visit Karelia brändin alle, mutta sillä on myös oma matkailuinfo nimeltä Kirkas.

Matkailijoita houkuttelevat perinteisen mökkeilyn lisäksi muun muassa laajeneva monitoimikeskus Kiteen Aimo.

Etelä-Karjala

Etelä-Karjalan matkailu keskittyy etenkin suurimman järvemme Saimaan ympärille. Alueen matkailusivusto onkin nimeltään Gosaimaa.fi. Sieltä voi poimia aktiviteetteja veneilystä kirkkokierroksiin.

Yksi uusimpia alueen kohteita on Zsar Outlet Village, joka on Suomessa uudentyyppinen iso outlet keskus, hyvillä liikenneyhteyksillä Venäjälle.